Optimització SEO del rendiment WEB per millorar l‘experiència de l’usuari a criteris de Google

Google està aplicant uns criteris més estrictes en la valoració del rendiment web amb una finalitat principal, oferir una bona experiència web als usuaris d’internet.

En anys anteriors ja presento el concepte WEB Vitals: una iniciativa de Google per proporcionar una guia unificada d’indicadors de qualitat que són essencials per brindar una excel·lent experiència d’usuari al web. Els canvis introduïts són en aquesta línia.

A nivell pràctic vol afavorir l’experiència de l’usuari reduint el temps de càrrega, espera i bloqueig del web aplicant nous criteris que afecten la programació de la pàgina.

Elements d’Optimització SEO de Web Vitals, per millorar el rendiment i prestacions de web segons criteris de Google:

A nivell tècnic introdueix els conceptes per optimitzar el rendiment web mitjançant les indicacions web Vitals:

Largest Contentful Paint (LCP) – Impressió de contingut més extens per temps de càrrega:

Reforça el rendiment i el temps de càrrega del contingut com a element de millora de l’experiència web d’usuari: es refereix al temps per al desplegament del contingut més extens, LCP per les seves sigles en anglès, mesura el rendiment de càrrega, el temps necessari perquè es carregui i sigui visible a la pàgina el contingut que espera a visualitzar l’usuari web. Per proporcionar una bona experiència d’usuari, el LCP s’ha de produir dins dels 2,5 segons des que la pàgina comença a carregar-se.

First Input Delay (FID)- Demora en primera entrada de contingut per interactivitat

Reforça la interactivitat com a element de millora de l’experiència web d’usuari: la demora per a la primera entrada, FID per les seves sigles en anglès, mesura la interactivitat, el primer moment en què l’usuari pot començar a desplaçar-se, navegar i interactuar a la web. Per proporcionar una bona experiència d’usuari, les pàgines han de tenir un FID de menys de 100 mil·lisegons.

Cumulative Layout Shift (CLS) – Canvi Acumulatiu en aplicació de disseny per a l’estabilitat visual

Reforça l’estabilitat visual com a element de millora de l’experiència web d’usuari: es refereix al canvi acumulatiu en el disseny CLS per les seves sigles en anglès, mesura l’estabilitat visual, com afecta el temps d’introducció d’estils en la pàgina visitada, perquè l’usuari percebi el disseny propi del web. Per proporcionar una bona experiència d’usuari, les pàgines han de mantenir un CLS de menys de 0,1.

Aquests són paràmetres o criteris dels més en els que es recomanen centrar les revisions de rendiment en posicionament i millorar l’experiència web.

Més mesures per optimitzar el posicionament tècnic de la seva web o aplicació

Igualment s’han de tenir en compte altres aspectes que Google valora per optimitzar el posicionament tècnic:

Accessibilitat Web segons Google:

Analitzar si el vostre lloc o aplicació és accessible per a un usuari d’internet no és una tasca fàcil. Si t’estàs introduint a l’estudi de l’accessibilitat web, l’amplitud del tema pot fer que et preguntis per on començar; a la fi i al cap, treballar per donar cabuda a una àmplia gamma de capacitats vol dir que hi ha moltes qüestions que cal tenir en compte.

Per exemple, per a certs usuaris no poden o no volen utilitzar el ratolí, sent la navegació amb el teclat és el seu principal mitjà per arribar a tot el que hi ha a la pantalla. Aquest públic inclou els usuaris amb deficiències motores, com les lesions per esforç repetitiu o la paràlisi, així com als usuaris de lectors de pantalla. Per a una bona experiència de navegació amb el teclat, procuri tenir un ordre de tabulació lògic i estils d’enfocament que s’entengui millor.

Best Practices – Millors pràctiques de Google

Google vol un web saludable, això implica que la salut del codi de la seva pàgina web ha de seguir una sèrie bones pràctiques. S’han d’aplicar unes comprovacions que posen de manifest les oportunitats de millorar el codi de la seva aplicació web sota diferents principis:

  • Bones pràctiques generals d’un codi saludable
  • Requisits perquè pàgina sigui ràpida
  • Requisits perquè la seva pàgina sigui segura
  • Codi orientat una bona experiència i usabilitat d’usuari (UI / X)
  • Evitar tecnologies obsoletes
  • Auditories de diagnòstic

Mesures SEO – Posicionament Natural per cercadors valorades per Google Audits (Lighthouse)

Per optimitzar el posicionament web és clau tenir uns continguts interessants, originals, extensos i específics sobre els conceptes que són claus perquè un usuari trobi el seu web i aporti informació o una solució a les necessitats dels usuaris que fan cerques en cercadors d’internet. En el fons, Google i tants altres cercadors amb subhastes o rànquings de continguts, una competició de redactors i creadors de continguts (imatges, vídeos, …).

Però no és suficient tenir bons continguts, es requereix una estructuració de continguts, ajustar la programació per a la seva millor interpretació, perquè els cercadors i Google en concret, l’absorbeixi molt millor aquests continguts, i millori la possibilitat de situar-se en les primeres posicions de cerca.

Progressive Web Apps – Aplicacions Web Progressives, els criteris d’homogeneïtzació de la teva web per a diferents dispositius i usuaris per Google Audits (Lighthouse)

Tota web és una plataforma única per desenvolupar programari. Combina capacitat d’enllaç i compartir continguts amb qualsevol persona, en qualsevol lloc. Cada vegada que s’accedeix a un lloc web l’usuari ha de tenir una bona experiència tot i la tecnologia que s’utilitzi. La seva experiència pot ser tan efímera o permanent com es desitgi. Al seu torn, les aplicacions web poden arribar a qualsevol persona, en qualsevol lloc i en qualsevol dispositiu amb un únic codi base. L’important és homogeneïtzar l’experiència tot i els dispositius i tecnologies que s’utilitzin per accedir-hi.

Com puc saber si totes les característiques Progressive Web App (PWA) de la meva WEB estan en ordre?

Lighthouse és l’eina de Google que audita una aplicació web per a les característiques de la PWA. Proporciona un conjunt de mètriques per ajudar-te a auditar la web per construir una PWA amb una experiència completa similar a la d’una aplicació per als teus usuaris.

Per superar els criteris PWA de Google, es comprova si la teva aplicació / web en diversos àmbits:

  • Si pot carregar-se en condicions segures de xarxa: capacitats estan construïdes amb el model de permisos segur i centrat en l’usuari del web, superant problemes de connectivitat o falta d’ella.
  • És relativament ràpida: Una Progressive Web App ha de ser fiable i ràpida independentment de la xarxa.
  • Ha de ser instal·lable (o que ho sembli): Les aplicacions web progressives instal·lades s’executen en una finestra independent en lloc d’una pestanya del navegador, ofereixen un enllaç install a l’escriptori del dispositiu, a part de més característiques App, el que fa que se senti com a part del dispositiu en el qual estan instal·lades.

Què és Lighthouse? l’eina d’Audit de Google per posicionament i rendiment web.

Lighthouse és l’eina que utilitza Google (o conjunt d’eines) per valorar la qualitat tècnica de la teva web per a l’optimització del seu posicionament. Google proporciona aquesta eina automatitzada de codi obert per a millorar la qualitat de les pàgines web. S’accedeix mitjançant la consola de desenvolupament de Google Chrome i altres navegadors, i s’aplica introduint el domini o url de la pàgina web que li sigui d’interès, tan pública o encara que requereixi autenticació. Tal com hem introduït, compta amb auditories de rendiment, accessibilitat, aplicacions web progressives, SEO i més.

Com millorar el posicionament tècnic del web, optimitzant-ho segons requisits de Google?

Si després d’haver llegit creu necessari donar les primeres passes per optimitzar la seva web, podem oferir-li diferents solucions, en diferents tecnologies i segons la inversió que necessiti. És important gestionar la seva web amb un element més del seu patrimoni empresarial. Pot ser el seu principal actiu digital, per generar negoci (captació i conversió web) o per optimitzar la gestió de les seves vendes o contactes (leads).

** Atès que actualitza constantment el seu motor de cerca, els seus criteris d’audit web i requisits de posicionament, recordeu que els criteris descrits es poden veure modificats ràpidament.

Els seus partners en optimització de posicionament SEO tècnic WEB

Com millorar el posicionament SEO tècnic mitjançant la millora del rendiment web i l’experiència d’usuari segons Google?

Optimitzi el posicionament orgànic SEO tècnic de la seva pàgina web seguint els indciadors principals de Web Vitals: LCP, FID, CLS. Optimitzem el rendiment web per a millorar l’experiència d’usuari actualitzant els criteris de Google.

Feu una consulta amb el formulari adjunt, recollint les seves necessitats, els seus objectius, els seus problemes, … Serem els seus col·laboradors en posicionament web, a la gestió del seu actiu digital i la generació de negoci online.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.