En 3 dies gmail eliminarà els teus comptes inactius i podries perdre tota la informació guardada en drive, fotos, docs i gmail

Important actualització sobre els comptes inactius de Google!

A partir del pròxim divendres, 1 de desembre de 2023, Google procedirà amb el seu pla d’eliminar comptes que hagin estat inactives durant almenys dos anys. Aquesta mesura respon a preocupacions de seguretat, ja que els comptes més antics tendeixen a estar més exposades a riscos com a contrasenyes reciclades i mesures de seguretat desactualitzades, la qual cosa les fa vulnerables a activitats com el phishing o la pirateria informàtica.

Quins comptes de Gmail seran eliminades primer?

Des d’agost, Google ha estat enviant advertiments als usuaris afectats, amb múltiples alertes i correus electrònics de suport proporcionats pels usuaris. Aquesta eliminació serà gradual, començant amb aquells comptes que van ser creades, però mai van tornar a ser utilitzades.

Quin tipus de dades podries perdre?

És fonamental entendre que aquests comptes abasten serveis com Gmail, Docs, Drive i Fotos, la qual cosa implica que el contingut emmagatzemat en aquests perfils inactius corre el risc de ser eliminat.

Excepcions

No obstant això, hi ha excepcions a aquesta mesura: els comptes amb canals de YouTube, saldos restants en targetes de regal, aquelles utilitzades per a compres digitals o amb aplicacions actives en plataformes com Google Play Store, no es veuran afectades.

Una mesura enfocada a reforçar la seguretat digital i a reduir els ciberatacs

Experts en ciberseguretat, destaquen que aquesta acció proactiva de Google reduirà la superfície d’atac per als ciberdelinqüents, enfortint la seguretat digital.

Eliminar comptes antics podria obligar els pirates informàtics a crear comptes nous, una acció que ara requereix la verificació del número de telèfon. A més, l’esborrament elimina les dades més antigues que poden haver-se filtrat en algun moment durant una violació de dades.

Que has de fer perquè Google no elimini els teus comptes

Per a evitar l’eliminació del seu compte, simplement inicia sessió almenys una vegada cada dos anys en qualsevol servei de Google, ja sigui revisant un correu electrònic, veient un vídeo o realitzant una cerca. Això assegurarà la continuïtat del teu compte i la protecció de la teva informació privada.

Google està prenent mesures preventives per a enfortir la seguretat en línia. Mantenir l’activitat en el teu compte és clau per a protegir les teves dades i garantir un panorama digital més segur.